onsdag 31 juli 2013

Ugnsbakad lax i krämig citronsås med blomkålsmos

För några dagar sedan blev vi bjudna på den här rätten av våra trevliga grannar och det var så gott att vi ville göra om den redan idag :-)

LAX
- Lägg frysta portionsbitar av lax i en ugnsform och salta lite.
- Häll Abbas färdiga citronsås på laxen och tillsätt en skvätt grädde så att laxen nästan täcks.
- Grädda i ugnen (175 grader) i ca 30 minuter.
- Klipp över färsk dill innan servering.

BLOMKÅLSMOS
- Koka ett blomkålshuvud tills det är mjukt.
- Häll av vattnet och tillsätt 50 gram smör, ca 1,5 dl grädde och 2-3 msk Philadelphiaost (eller liknande).
- Mixa blandningen slät med stavmixer.

Servera med en sallad.




Så enkelt att tillaga och så gott..detta blev en favorit hos hela familjen!

Bilden ovan är lånad från www.abba.se

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar