Botten
2 dl jordnötssmör
1,5 dl jordnötter
1 ägg
2 msk valfri sötning (jag tog 1 tsk vaniljsocker)
Fyllning
2 äggvitor
2 dl grädde
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5–0,75 dl valfri sötning (jag tog 2 msk Stevia Strö)
2 krm vaniljpulver
Topping (jag rev bara mörk chockad och strödde den över kakan tillsammans med hackade jordnötter)
85 g mörk choklad (sockerfri)
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter
Gör så här: Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.
Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.
Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar