måndag 17 februari 2014

Tacopaj LCHF-style

En jättegod tacopaj, som hela familjen gillar!

Pajskal:
3,5 dl mandelmjöl
0,5 dl ljusa sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
50 g smör 
1 ägg
0,5 tsk salt

Blanda alla ingredienser i en matberedare.
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Ställ svalt en stund medan du gör köttfärsfyllningen.

Sätt ugnen på 200 grader.

Fyllning:
Smör till stekning
Nötfärs
Tacokryddor
Krossade tomater
Tacosås
Gul lök
Paprika
Salt och peppar
Riven ost

Stek färs, lök och paprika.
Tillsätt kryddmix, krossade tomater och tacosås.

Salta och peppra.

Låt blandningen puttra medan pajskalet förgräddas i 10 minuter.

Fyll sedan pajskalet, häll över rikligt med riven ost och grädda i ytterligare 20 minuter.

Servera med sallad och gräddfil eller vitlökssås.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar