tisdag 8 oktober 2013

Fylld paprika

Ugnsbakad paprika fylld med kryddig köttfärsröra är både enkelt och gott!

En stor klick smör i stekpannan. I med nötfärs och bryn en stund. 
Finhacka under tiden en gul lök och släng sedan lökhacket i pannan.
Tillsätt färska champinjoner i bitar och krydda med salt, peppar,sambal oelek och ev lite cayennepeppar. Häll i krossade tomater och låt puttra några minuter.

Gröp ur paprikorna och fyll dem sedan med köttfärsblandningen.
Toppa med rikligt med riven prästost eller liknande.

Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 20-30 minuter. 
Känn efter med en tandpetare så att paprikaköttet är mjukt.

Servera med sallad och en god röra av te x creme fraîche, turkisk yoghurt, lite olivolja och pressad vitlök.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar