4-5 port
700 g fläskfilé
Smör att steka i
150 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 purjolök
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
ca 1/2 tsk grönsaksbuljong (pulver)
100 g riven ädelost
75 g grovhackade valnötter
Tvätta och dela champinjoner, smörfräs dem sedan i en stekpanna tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Redan nu börjar det dofta gott i köket :-)
Skär paprika och purjolök i mindre delar och lägg i stekpannan med de vitlöksfrästa champinjonerna.
Häll över svamp och grönsaker i en gratängform.
Strimla och fräs fläskfilén, och häll sedan över köttet i gratängformen. Ett par varv med pepparkvarnen är gott.
Värm grädde och creme fraiche i stekpannan, tillsätt grönsaksbuljongpulver och den rivna ädelosten.
Häll ost- och gräddblandningen i gratängformen och rör runt så allt blandas.
Gratinera i ugn ca 200 grader i 15 minuter.
Medan maten är i ugnen:
Rosta de grovhackade valnötterna i en het stekpanna några minuter, och strö sedan nötterna över den färdiggratinerade gratängen.
Servera med en sallad, som te x består av röd lök, salladsblad, avocado och gurka. Det är extra gott att smula lite ädelost över salladen.
Ha det gott!
Mia
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar