lördag 9 februari 2013

Gräddig oxfilé med zucchinipasta

En väldigt god pastarätt, som passar bra som bjudmat eller helgmiddag.

Sås
Strimlad oxfilé
En röd paprika i bitar
En strimlad purlolök
En burk minimajs
Färska champinjoner
En vitlöksklyfta
Vispgrädde
Crème fraîche
Kalvfond
Kinesisk soja
Grönsaksbuljong (pulver)
Färsk timjan
Salt och peppar

Fräs champinjoner och vitlök i lite smör.
Tillsätt grönsakerna och fräs mjuka.

Stek köttet hastigt i separat panna och häll på grädde, crème fraîche, fond, soja.
Smaka av med buljong och salt och peppar.

Zucchinipasta
Skala zucchini och skär av topp och botten.
Hyvla i skivor med hjälp av osthyvel.
Lägg zucchinin på ett fat och strö över lite flingsalt, så vattnet dras ur. (10 min)

Lägg i zucchinin i såsen precis innan servering och låt det bli varmt och dekorera med lite färsk timjan.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar