söndag 6 januari 2013

Kycklinggratäng

Idag gjorde mannen middag, och wow vad gott det blev!
En kryddig kycklingrätt med blomkålsris och sallad.

1 kg kycklingfilé
4 dl vispgrädde
4 dl crème fraiche
1 dl mjölk
2 dl ajvar relish
2 msk tomatpuré
3 pressade vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tomat
2 msk chilisås
Riven ost för gratinering

Salt och peppar

Dela kycklingfileérna i två delar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda grädde, creme fraiche, mjölk, ajvar relish, tomatpuré, vitlök, chilisås i en bunke och rör om. Smaka av och krydda ev med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

Toppa med paprika och tomatskivor och strö sedan över ost. Gratinera i ca 45 minuter i 200 grader, tills kycklingen är helt färdig.

Blomkålsriset gjorde han genom att riva rå blomkål på ett rivjärn, och sedan fräste han rivet i lite smör och olivolja. Kryddade med salt och peppar. Smakade faktisk bättre än ris, tycker jag! Det kommer vi absolut att göra fler gånger.

Salladen bestod av tomat, gurka, rödlök, sockerärter, paprika och färdig grönsalladblandning.

Hela maträtten var väldigt god!!! En favorit helt klart :-)



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar