måndag 7 januari 2013

LCHF-pizza

Åh vad glad jag blev att pizzabottnen var så god! Det smakar väldigt likt "vanlig" pizza.
Inte lika mastig som vanlig hemmagjord pizzadeg kan vara. Så detta kommer vi definitivt göra om :-)

Recept pizzadeg:

100 g riven cheddarost
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
0,75 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
0,25 dl kokosmjöl
0,5 tsk salt

Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl, pofiber och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Smeta ut blandningen på en plåt (med bakplåtspapper). Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 grader.

Sedan lägger man på det man vill ha på pizzan. Jag gjorde en tomatsås av krossade tomater, lite tomatpure, och en riven gul lök. Toppade med strimlad skinka, pepperonikorv, ost och champinjoner.

Gräddade i ca 12 minuter i 200 grader och kryddade den färdiga pizzan med oregano.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar